A szárnyas kapu automatizálásánál fontos szempont a kapu mechanikai stabilitása. A kapu nem csúszhat a földön, nem akadhat fontos, hogy a kapuszárny merev, a kapupántok rögzítése pedig erős legyen. A nyílókapunál a kapuszárnyak befelé nyílnak, nyitásukhoz a szárnyak szélességének megfelelő helyet kell biztosítani. A helyszíntől függően ez megvalósítható egyszárnyú vagy kétszárnyú kivitelben. A kétszárnyú kapu automatizálásához két motorra van szükség.

A telepítésnél ügyelni kell az esztétikai szempontokra, arra kell törekedni, hogy az automata kapu harmonikusan illeszkedjen a környezetbe. Egy részletes példa:

  • Az automata kapu szárnyai
  • Biztonsági infra sorompó
  • Környezetbe illő mozgatókar
  • Beépített videó kaputelefon

A nyílókapu maximális nyitási szöge elérheti a 140 fokot is. A kapuszárny 5 m széles is lehet, tehát a kétszárnyú automata kapu 10 m nyílásszélességű is lehet. Némely kapumozgatók képesek 800 kg tömegű kapuszárnyakat is mozgatni.

A szárnyas kapumozgató rendszerek három részegységből épülnek fel: a kapuszárnyakat mozgató motorokból, a motorok irányítását végző vezérlőből, és a távvezérlő, biztonsági eszközökből.

 

A cikkek tartalma és a tudományos meghatározásai az OKTEL Kft. engedélyével lettek megjelentetve.

Joomla templates by Joomlashine