Üzleti célra főként a lopáskárok csökkentése érdekében telepítik. Nem csak a hagyományos bolti lopások ellen nyújt hatékony védelmet, hanem az alkalmazottak ellenőrzésére is alkalmas. Telepítünk biztonsági kamera rendszert nagyáruházakba és kis üzletekbe is.

Ipari és gyártási folyamatok megfigyelésekor elsősorban a berendezések működésének az ellenőrzése a fő feladat. A nem megszokott eseményeket észlelve, azonnali beavatkozás jelentős kár keletkezését, előzheti meg.

Beléptető rendszerrel kombinálva gyalogos- és gépkocsiforgalmat, benzinkutak, bankok, ékszerboltok biztonsági berendezéseit, ma már nem tudjuk kamerarendszer nélkül elképzelni.

Nem ritka az sem, hogy egyes városokban vagy városrészekben térfigyelő kamerák növelik a közbiztonságot.

A térfigyelő kamerarendszer eszközeinek egyik megjelenési formája a kültéri védőházban elhelyezett ipari kamera, amely lehet IP vagy analóg alapú. Általában a települések be- és kivezető útjainak figyelésére, kereszteződések és szűk utcák megfigyelésére alkalmazzák.

A térfigyelő kamerák másik jellemző típusa a gyorsan mozgatható, zoomolható, úgynevezett speed dome kamera. Fő sajátossága, hogy forgathatóságának köszönhetően a kamera körüli tér 360º-ban megfigyelhető. A biztonsági kamera ezen tulajdonságai a térfigyelő rendszert személy- és járműkövetésre is alkalmassá teszik nagyobb tereken és parkokban is.

 

A cikkek tartalma és a tudományos meghatározásai az OKTEL Kft. engedélyével lettek megjelentetve.

Joomla templates by Joomlashine