Lengés felismerési technológia

Digitális azonosság-felismerési technológia

Letakarás védelem

Lencseszennyeződés védelem

Kiegészítés kamerával

 

Lengés felismerési technológia

Az érzékelő két mikrohullámú csatornája révén képes felismerni az olyan nem folytonosan haladó, hanem lengő objektumokat, mint a szélben hajladozó fák, virágok, vagy bokrok. A radarral kombinált középkategóriás kültéri érzékelő egy mikrohullámú szenzorjával szemben, a tervezők két ilyen szenzort építettek be, ezáltal az eszköz alkalmassá vált a közeledő és távolodó mozgások mérésére és a lengő tárgyak átlagtávolságának a kiszámítására. A távolsághoz hozzárendel előre beállított lengési határértéket, és azokat az objektumokat, amelyek a lengő mozgás közben e tartományon belül maradnak, azt nem veszi figyelembe.

Digitális azonosság-felismerési technológia

Beépített, két egymástól független infravörös (PIR) érzékelő jeleinek összehasonlítására épül. A konstrukció biztosítja, hogy az érzékelő csak azoknak az objektumoknak a mozgását vegye figyelembe, amelyek mindkét PIR érzékelőben hasonló nagyságú és jelalakú, jelzéseket hoznak létre. Egy ember mozgása mindkét csatornán egymáshoz hasonló jeleket generál, egy kisállat mozgása a két érzékelőben egymástól különböző jelzéseket vált ki. A technológia alkalmazása segít elkerülni az autók fényszórói, a szél, vagy felhősödés okozta hőmérsékletváltozás által kialakult téves riasztások számát. A digitális azonosság felismerési technológia sokkal megbízhatóbb működést nyújt, a hagyományos kétcsatornás, infravörös érzékelős konstrukcióknál, amelyeknél mindkét csatornára jutó, de egymással össze nem függő jelzések téves riasztásokat válthatnak ki. (Ilyen eset lehet, ha az egyik csatornában egy gyorsan mozgó busz, a másikban pedig egy lassan sétáló macska jelzéseit veszi az érzékelő.)

Letakarás védelem

A letakarás-elleni védelem, négy aktív infravörös csatornával valósul meg. A négy infravörös csatorna folyamatosan figyeli a mozgásérzékelő lencséjének letakarási kísérletét és figyelmeztet, az ilyen tevékenység kialakulásakor.

Lencseszennyeződés védelem

Az esővédő tető nyújt némi védelmet az eső, hó és a napfény, zavaró hatásai ellen. A védelmet fokozza a letakarás védelem funkciónál említett négy aktív infravörös csatorna, amelyek biztosítják a lencse por és sár elleni szennyeződés védelmét is. Szennyeződött lencse esetén egy külön hibakimeneten keresztül történik jelzésküldés a központi egységnek, jelezve a tisztítás szükségességét.

Kiegészítés kamerával

Az érzékelők belsejébe, egy nagy felbontású kamera beépítését is biztosították a konstruktőrök, ami sokszor előnyösebb, mint egy önálló kamera felszerelése, tartókonzollal, kültéri házzal és fűtéssel. Ezzel a kompakt rendszerrel, sokkal hatásosabb a mozgásérzékelés, és a beépített kamera segítségével, rögzítetjük azokat az eseményeket, amelyek az érzékelő látóterében történnek.

 

A cikkek tartalma és a tudományos meghatározásai az OKTEL Kft. engedélyével lettek megjelentetve.

Joomla templates by Joomlashine