A strukturált hálózat kiépítését legegyszerűbben az építkezéssel vagy komolyabb felújítással egy időben lehet elvégezni, amikor már a gépészeti és elektronikai tervezés szakaszában elkezdődhet a kábelhálózat tervezése is.

Ebben az esetben a kábelezést és a csövezést a szerelésekkel egy időben végzik. Kész épületben fontos szempont, hogy minél kisebb átalakítással és kényelmetlenséggel járjon a telepítés, ilyenkor a falakon magasan elvezetett kábelcsatornákba kerülnek a vezetékek. A Cél az, hogy Ön és munkatársai a számítógép felgyorsult működésén kívül mást szinte észre se vegyen a munkánkból.

A munkák sorrendje meghatározott, de az ütemezés a megrendelő igényétől és idejétől függ:

  • 1. fázis: A tervezési feladatokat, épületgépész vagy tervezésben jártas (épületgépészeti előírások, tűzvédelmi szabályok) informatikus végezheti.
  • 2. fázis: A kábelcsatornák felszerelése vagy csövezés. A kábelcsatornákat csavarozással vagy ragasztással rögzítik, a kábelvezető csöveket a falba vésve helyezik el.
  • 3. fázis: A kábelek behúzása a kábelcsatornákba vagy a csövekbe. Elővigyázatosságot igénylő feladat, hogy a kábelek megőrizzék sértetlenségüket.
  • 4. fázis: A kábeleket be kell kötni az elosztók és a munkaállomások végpontjainál.
  • 5. fázis: Beüzemelés. Szükséges ellenőrzések után próbaüzemre beindítani a rendszert. A tesztelést követően kerül sor a végleges üzembe helyezésre.

 

A cikkek tartalma és a tudományos meghatározásai az OKTEL Kft. engedélyével lettek megjelentetve.

Joomla templates by Joomlashine